A prebiotikumok főként olyan összetett cukrokból, úgynevezett oligoszacharidokból állnak, melyek csak a baktériumok számára emészthetőek.
Linkek a témában:
A hasznos baktériumok szaporodását segítik
A prebiotikumok kedvezõ hatása elsõsorban a probiotikumok szaporodásának fokozásában van. Ezzel párhuzamosan gátolja a káros baktériumok megtapadását a bélben. Emellett elõsegíti egyes ásványi anyagok: kalcium, magnézium, cink, vas felszívódását.
Mi az az inulin?
Cukorhelyettesítőként használják, amely édes íze ellenére eltér a cukortól, mivel sem a szájban sem a tápcsatorna más szakaszán nem termelődik olyan enzim,amely oldani tudná.
Meghatározás
Az oldal a probiotikumokról, a prebiotikumokról és a szimbiotikumokról szól. A probiotikumok olyan táplálékkiegészítők, melyek segítségével az emberi szervezet számára jótékony mikroorganizmusok vihetőek be. A prebiotikumok olyan táplálékkiegészítők, melyek a probiotikumokkal bevitt mikroorganizmusok táplálását, fejlődését segítik elő, ellenben az emberi szervezetre hatástalanok, mert nem szívódna